Het verhaal van Maranatha

Leren door beleven

Wij proberen de wereld dicht bij het kind te brengen. Niet door boeken of filmpjes, maar door uw kind in authentieke en levensechte situaties te brengen waarin uw kind kan leren en ontwikkelen.

Basisschool Maranatha is een positief christelijke school met een uitgesproken visie op goed onderwijs. Dit maken we zo concreet mogelijk in de groepen. Onze passie is om uw kind optimaal te kunnen laten ontwikkelen en groeien. Wij bieden een veilige omgeving waarin het al het moois en positiefs van dit leven kan beleven.

Uitdaging Maranatha

Onze verouderde uitstraling klopte niet meer bij het mooie nieuwe schoolgebouw

De basisschool mocht een nieuw schoolgebouw laten ontwerpen en bouwen. Het ‘leren door beleven‘ werd overal in verwerkt. Binnen en buiten de school op het plein. Alleen het bestaande logo (ooit ontworpen door een eerdere directeur) paste echt niet meer bij de school. Het straalde niet uit waar de school voor stond. Het bestuur en de vereniging wilde graag een nieuw logo dat helemaal aansloot bij waar ze in geloofde. Wat ze de kinderen wilde leren.

Verdieping

Op zoek naar de kernwaardes

In een algemene brainstorm sessie met de vereniging en het bestuur werd er gedacht over wat nou eigenlijk de echt kernwaardes zijn van de school. We hebben gezocht naar woorden die vertellen wat ze willen uitstralen. We zijn tot de kern gegaan van waar de school voor staat en wat ze de kinderen op school willen meegeven. Wat hun specifieke authentieke manier van onderwijs geven is; leren door beleven

Creatie

Een beeldmerk met
een sterk verhaal

Het logo verbeeld een sterk verhaal. Met een beeldmerk die tot de verbeelding spreekt; een struikje. Aan de ene kant het beeld van groei en ontwikkeling, aan de andere kant het Bijbelse beeld van de brandende braamstruik, waar God zelf tot Mozes sprak, hem een opdracht gaf en hem bemoedigde dat hij het ook kon uitvoeren. God vertelde hem dat Hij zelf mee zou gaan, de hele weg. Een mooie belofte die de school ook aan de kinderen wil meegeven.

Implementatie

Zichtbaarheid op school en in de wijk

Qua uitwerking hebben we niet alleen het logo in verschillende bestandsformaten aan de klant geleverd maar hebben we ook het mooie nieuwe logo op het nieuwe pand laten plaatsen. Mooi zichtbaar voor alle kinderen elke dag en voor iedereen die langs rijdt. Intussen is het logo ook verwerkt op banners, rapporten en shirts

Impact

Beeldmerk met betekenis

Maranatha - Het beeldmerk dat de kinderen elke dag zien voor 8 jaar lang, zal hen later herinneren aan de mooie belofte dat God ook met hen meeloopt, hun hele leven. Ze mogen zien hoever zij al gegroeid zijn. En ze mogen weten dat ze alles in dit leven zullen leren door het te beleven.

verdieping / positionering / design / aankleding pand / shirts / spandoek / ...

Het logo spreekt ter verbeelding en we kunnen aan de hand van dit beeldmerk perfect aan nieuwe ouders uitleggen wat onze twee redenen van bestaan zijn.

Sieds-Elze (directeur basisschool maranatha)

We raden gedesign aan als je met lege handen jouw merk durft over te laten aan een vakvrouw die verrast!

Team Maranatha school